NIEUWS


12.01.2015

vrachtwagen van het jaar 2015 op truck & transport

renault trucks t

Net als twee jaar geleden heeft Renault Trucks ook tijdens de komende editie van het Salon van Brussel twee stands: één op Truck & Transport, dat van 16 tot en met 19 januari plaatsvindt, en één op het salon voor lichte bedrijfs- en vrijetijdsvoertuigen, van 16 tot 25 januari, waar het lichte gamma wordt voorgesteld.

In paleis 12 op stand 12.03 staat de “International Truck of the Year 2015” in de spotlights. In september 2014 werd de Renault Trucks T door de jury, samengesteld uit 25 journalisten van de internationale vakpers, verkozen. De jury hield rekening met verschillende criteria: technologische innovatie, comfort, veiligheid, rijkwaliteiten, brandstofbesparingen, milieuvoetafdruk en totale eigendomskosten (TCO) van het voertuig. De jury benadrukte de kwaliteiten van de Renault Trucks T, met de vermelding van hoogtechnologische oplossingen inzake aerodynamica en met wat het rij- en rustcomfort voor de bestuurders betreft.

Het model dat wordt voorgesteld op de stand is een Renault Trucks T 520 4x2. Er is ook aandacht voor de Renault Trucks T 460 4x2 Opitifuel. “Optifuel” is een allesomvattende aanpak die de kwaliteiten van de Renault Trucks T, aerodynamische uitrustingen, intelligente technologieën en speciaal daarvoor bestemde services verenigt om het verbruik vanaf de eerste kilometer te beperken. Op de stand zal er ook een cabine staan van de T high sleeper.

Daarnaast is er ook aandacht voor het D (distributie) gamma. Op de stand vind je een  Renault Trucks D 12 Medium P 4x2 210 en een Renault Trucks D 26 Wide P 6x2 320. Voor ondernemingen uit de wereld van de distributie is het brandstofverbruik en de opvolging daarvan ook een steeds belangrijker punt. Daar wordt door Renault Trucks op ingespeeld door ook op deze D voertuigen een Optifuel-versie aan te bieden.

Om het aanbod volledig te maken worden ook de bouwvoertuigen voorgesteld. De K is de vrachtwagen voor het zware werk. Daar ligt de focus op de hoge bodemvrijheid, de robuuste aandrijving die toch zorgt voor een laag verbruik en het chassis dat op maat versterkt kan worden. De Renault Trucks C kent verschillende toepassingen en wordt eerder ingezet voor de  toelevering. Op de stand vind je een Renault Trucks C Tridem en een Renault Trucks K 460 P 6X6.

Lichte bedrijfsvoertuigen door Renault Trucks

Op de stand van Renault Trucks in Paleis 7 ligt de focus vooral op de nieuwe Master by Renault Trucks. De nieuwe Renault Master biedt 10% minder brandstofverbruik en 10% meer vermogen. Hij is beschikbaar in verschillende configuraties met MTM van 2,8 tot 4,5 ton.

De nieuwe Renault Master, verdeeld door Renault Trucks, heeft een klein rood plaatje op de zijdeur met opschrift “by Renault Trucks”. Zo weet de klant dat hij kan rekenen op 100% service op maat. Dat wil zeggen dat Renault Trucks de mogelijkheden samen met de klant  uit denkt om ervoor te zorgen dat de bedrijfswagen aangepast is aan de werkzaamheden.

Op de stand worden 5 nieuwe Masters by Renault Trucks voorgesteld en de Renault Trucks D cab 2m. Die is verkrijgbaar van 3,5 tot 7,5 ton en is ideaal voor de distributie in stedelijke gebieden van gemiddelde tonnage. Verschillende Masters van Renault Trucks zullen ook te zien op de stand van een aantal opbouwers in Paleis 2 en buiten aan de paleizen.

Overzicht voertuigen

Truck & Transport

•           Renault Trucks T 520 4x2
•           Renault Trucks T 460 4x2
•           Renault Trucks C Tridem
•           Renault Trucks K 460 P6x6
•           Renault Trucks D 12 Medium P4x2 210
•           Renault Trucks D 26 Wide P6x2 320

Auto / Moto / Van

•           Renault Master L4H3 165.35 gesloten bestelwagen
•           Renault Master L3H2 135.35 dubbele cabine
•           Renault Master 165.35 chassis cabine met kast JDK 19m³
•           Renault Master 135.35 chassis dubbele cabine met open laadbak JPM
•           Renault Trucks D 2m 150.65 driezijdenkipper ACT research

Bekijk meer