NIEUWS


17.04.2018

USED TRUCKS CENTERS RENAULT TRUCKS

AANTREKKELIJK VOOR DE TRANSPORTEURS

Onlangs is Renault Trucks overgegaan tot een reorganisatie van de afdeling ‘Used Trucks’. De doelstelling was het opwaarderen van het imago van het tweedehands voertuig door het voorstellen van recente voertuigen, volledig in orde gesteld en volledig betrouwbaar. Een geslaagde opdracht? Wij stelden de vraag aan verschillende transporteurs die er voor kozen een tweedehands Renault Trucks aan te kopen met het ‘Selection’ label, met andere woorden een voertuig dat beantwoordt aan een aantal criteria om de kwaliteit te garanderen.

Transports Frisaye

“Een zeer professionele organisatie”

Transports Frisaye van Jemeppe-sur-Meuse bevond zich plots in de situatie om dringend de capaciteit uit te breiden. De oplossing werd gevonden binnen de nieuwe organisatie Used Trucks van Renault Trucks. Gavrilo Radanovic, verantwoordelijk voor de exploitatie, verduidelijkt: “We hadden behoefte aan extra voertuigen voor het nationaal vervoer. In het aanbod tweedehands voertuigen van Renault Trucks vonden we twee Renault Trucks T met geautomatiseerde versnellingsbak. Daar ze snel beschikbaar waren en in goede staat hebben we die aangekocht. Ik wil benadrukken dat de nieuwe organisatie Used Trucks van Renault Trucks uitstekend voldoet en zeer professioneel is. We kregen zeer duidelijke en correcte informatie.”

De nieuwe aanwinsten voor het bedrijf werden geleverd via Lens Motor. G. Radanovic: “Lens Motor biedt een zeer goede naverkoopdienst onder de leiding van een directeur – Alain Jacquart – die zeer dicht bij de klanten staat. Elk probleem wordt snel opgelost, waardoor stilstand van een vrachtwagen vermeden wordt.”

Transports Frisaye is gespecialiseerd in het transport van staalrollen, algemene goederen, multimodaal vervoer, uitzonderlijk vervoer, luchtvracht, opslag en behandeling van binnenschepen. De vloot telt meer dan 180 motorvoertuigen voor 300 stuks getrokken materieel en 450 containers.

Michel Lamquet

“De eerste Renault Trucks maar zonder twijfel niet de laatste”
Michel Lamquet, chauffeur/eigenaar en specialist in het transport van bulkvrachten per kipper in de Benelux en Duitsland heeft een eerste Renault vrachtwagen aangeschaft. Waarom een tweedehands voertuig en waarom Renault Trucks? Zijn antwoord: “Ik heb een Renault Premium Euro 5 gekocht van 2013 met 250.000 km op de teller. Ik koos er voor een tweedehands voertuig aan te kopen omdat ik een nieuwe activiteit, het transport met kippers, heb gelanceerd en ik wou geen te grote financiële risico’s nemen. Waarom Renault Trucks ? Omdat ik in de verleiding kwam door enerzijds de zeer goed gemaakte internetsite en anderzijds de organisatie Used Trucks, de opvolging en de goede communicatie met Didier Ceulebroeck. Nog een argument was de kwaliteit van de voorgestelde voertuigen. Het zijn gereviseerde voertuigen met garantie die getuigen van de ernst van het merk.”

Het zal niet bij die eerste ervaring met het merk gekroond met de ruit blijven. M. Lamquet : “De garage du Carrefour in Hotton, waarvan ik tevens de kwaliteit van het contact en de service wil onderlijnen, heeft me de kans gegeven een demonstratievoertuig uit te proberen en het is zeer waarschijnlijk dat het mijn volgende aankoop wordt – nieuw ditmaal – in de vorm van een Renault Trucks Euro 6. Ik rijd inmiddels sinds 15 jaar met een ander merk en ik voel er voor om iets anders te proberen. Renault Trucks lijkt me daarvoor de aangewezen keuze gezien mijn eerste ervaringen met het merk.”