NIEUWS


 

28.06.2019

VANSTEELAND BRUGGE KNAP VIERDE OP DE RTEC

Tijdens de derde editie van de after-sales-wedstrijd van Renault Trucks eindigde het Sperto 2.0 team van Vansteeland Brugge net als vorige keer bij de laatste 24 beste teams en nam vervolgens deel aan de grote finale die op 19 juni in Lyon werd gehouden. Het team onder leiding van werkplaatsverantwoordelijke Stéphane Duquesnoy eindigde na een spannende finale op een vierde plaats, na Oostenrijk, Spanje en Slovakije.

Dit is het beste resultaat ooit voor een Belgische ploeg in deze competitie, die wel de “Team Spirit Award” wegkaapte. Het Belgische team was naast de werkplaatsverantwoordelijke Stéphane Duquesnoy samengesteld uit Lieven Bruneel, Daan Demeulenaere, en Martin Van Bever.

De RTEC is een uitdaging die geschreven en praktische tests combineert, waarbij de vaardigheden worden benadrukt van de beste after-sales-professionals van het Renault Tracks-netwerk wereldwijd. De competitie ging wereldwijd van start met 1421 teams uit 84 landen van vier man bestaande uit een workshop manager, een diagnose specialist, een mecanicien en een receptionist. Slechts 24 teams haalden dus de finale die in Lyon.

Tijdens de finale kregen de deelnemers vijf praktische proeven in de opleidingswerkplaats van de constructeur in Lyon. Telkens kregen de teams 45 minuten tijd om een technische storing op te lossen of een opdracht uit te voeren. Deze praktische proeven testten de vaardigheden van de deelnemers op diverse vlakken zoals de controle van het hydraulische stuursysteem, een motorstoring, een olieanalyse, een elektrische panne, een abnormaal hoog verbruik en de check-up van een overgenomen Renault Trucks T.