NIEUWS


13.05.2019

VANSTEELAND BRUGGE NAAR FINALE RTEC

De derde editie van de after-sales-wedstrijd van Renault Trucks RTEC is gestart. Sinds januari staan 1.642 teams uit 86 landen tegenover elkaar in schriftelijke tests in de hoop een plaats in de finale te behalen. De RTEC trekt de beste internationale professionals aan van het distributie- en reparatienetwerk van Renault Trucks.

Het Sperto 2.0 team van Vansteeland Brugge is net als vorige keer bij de laatste 24 beste teams en neemt vervolgens deel aan de grote finale die op 19 juni in Lyon wordt gehouden. Het team onder leiding van werkplaatsverantwoordelijke Stéphane Duquesnoy bestaat verder nog uit Martin Van Bever, Lieven Bruneel en Daan Demeulenaere.

De derde editie van RTEC, een wedstrijd gewijd aan aftersales die openstaat voor het internationale distributie- en reparatienetwerk van Renault Trucks, is eerder dit jaar begonnen. Niet minder dan 1.642 teams van in totaal 6.134 deelnemers uit 86 landen hebben zich aangemeld voor de voorselectiefase om te strijden voor de titel van het "Beste After Sales team van Renault Trucks". Nieuwe landen hebben zich dit jaar bij de competitie aangesloten, waaronder Cuba, Chili en Indonesië.

De RTEC is een uitdaging die geschreven en praktische tests combineert, waarbij de vaardigheden worden benadrukt van de beste after-sales-professionals van het Renault Tracks-netwerk wereldwijd. Deze wedstrijd is ook een gelegenheid om een aantal waarden te laten zien:

  • De betrokkenheid bij het merk getoond door deelnemers wereldwijd.
  • Teamwork - Renault Trucks bevordert collectief werk en solidariteit.
  • Ontwikkeling van vaardigheden - RTEC heeft tot doel de kennis van technici te testen en te verbeteren via schriftelijke technische vragen.
  • Erkenning voor technici, die dagelijks een rol spelen bij het tevredenstellen van klanten en het verbeteren van ons merkimago.De RTEC bestaat uit drie rondes: 

- Twee schriftelijke rondes, waarbij alle netwerkteams van Renault Trucks die deel uitmaken van de wedstrijd twee reeksen van vijfendertig vragen moeten beantwoorden om hun technische vaardigheden te valideren en te ontwikkelen, kennis van de instrumenten en procedures van Renault Trucks, evenals het beheer van klantenrelaties.
- Een internationale finale die op 19 juni in Lyon wordt gehouden, tijdens welke praktische tests in reële omstandigheden zullen beslissen tussen de 24 beste teams.Het beste team krijgt dan de titel "Het beste after sales team van  Renault Trucks".