NIEUWS


31.01.2020

Vervoer De Keyser Overtuigende prijs/kwaliteit

Vervoer De Keyser is een specialist in bulktransport, die in 2014 is opgenomen in de groep van Transport Verbeken. Het bedrijf maakte in 2012 kennis met zijn eerste Renault en besliste door de goede ervaring met die trekker in 2019 opnieuw voertuigen van Renault Trucks aan te kopen.

Het bedrijf in Dendermonde werd opgericht in 1995 en is gespecialiseerd in het transport van droge voedingsstoffen in bulk (suiker, bloem, melkpoeder). Het wagenpark bestaat momenteel uit 12 trekkers, allemaal uitgerust met compressoren, en 16 bulkopleggers.

Vervoer De Keyser heeft verschillende merken in de vloot, maar heeft vooral goede herinneringen aan een in 2012 aangeschafte Renault Premium met 460 pk. Die goede ervaring zette het bedrijf er toe aan in 2019 drie nieuwe Renault Trucks trekkers aan te kopen van de jongste generatie, dat zijn trekkers van het type Renault Trucks T met 480 pk. Alle drie hebben ze inmiddels 60.000 tot 85.000 km afgelegd tot grote tevredenheid van het bedrijf. “Wij waren nieuwsgierig naar de nieuwste modellen en zijn er uiterst tevreden over”, stelt Johan De Keyser, Zaakvoerder van Vervoer De Keyser, over deze aankoop. “De chauffeurs zijn zeer tevreden over het comfort en rijgedrag en wij over de betrouwbaarheid en het verbruik. Dat verbruik schommelt tussen de 28 en 30 liter per 100 km, maar dan moet je weten dat de voertuigen twee tot drie keer per dag staan te lossen. Daarbij wordt constant de compressor gebruikt met een gemiddeld verbruik van 13 liter per uur. Een hele bulktank lossen neemt wel anderhalf uur in beslag. De betrouwbaarheid is voor ons eveneens zeer belangrijk, want in het bulkvervoer kunnen we ons geen onderbrekingen of ongeplande stilstand veroorloven.”

 

Goede ervaring leidt tot nieuwe bestelling

“Wij zijn overgegaan tot de aankoop van Renault Trucks T trekkers vanwege de prijs/kwaliteit verhouding, die zeer goed is. Dat is ook de reden waarom wij in januari van 2020 nog twee Renault Trucks T 480 pk trekkers hebben bijbesteld en er zijn al plannen om er nog meer te bestellen. We onderhouden onze voertuigen in eigen beheer, maar kunnen altijd rekenen op ATC Van Damme in Lochristi. Daar bestelden we onze eerste Renault vrachtwagen in 2012 en de samenwerking is tot nu toe vlekkeloos verlopen.”