NIEUWS


29.09.2015

Vijf Renault Trucks T voor Transport Theo Van de Velde

Al 10 jaar klant

Het transportbedrijf Theo Van de Velde uit Lennik heeft vijf Renault Trucks T 460 aangekocht, Truck of the Year 2015. Twee voertuigen zijn al geleverd, de andere drie worden de volgende weken in dienst genomen. De trekkers zijn royaal uitgerust met onder andere dodehoekcamera’s en navigatiesystemen. De drie Renault Trucks T die nog moeten worden geleverd door Excel Motor uit Brussel hebben ook al het automatische remsysteem Forward Collision Prevent.

“Wij zijn een familiaal transportbedrijf gelegen in het centrum van de driehoek Brussel-Halle-Ninove”, zegt zaakvoerder Theo Van de Velde. “De Brusselse ring is voor ons de ideale uitvalsbasis. In 1986 zijn we begonnen als zelfstandige met twee vrachtwagens. Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot een onderneming met meer dan 45 vrachtwagens. Mijn dochter Leen en zoon Jeroen zitten ook mee in het bedrijf. Wij doen alle soorten transport – zowel nationaal als internationaal – en rijden onder meer voor bedrijven als Colruyt, Delhaize, TNT, DHL, STEF, TFE, Siemens en Interbeton.”

Transport Theo Van de Velde werkt al 10 jaar met Renault Trucks. “We hebben hier nog Renault Trucks Premium rijden”, zegt de zaakvoerder. “Met deze bestelling hebben we nu vijf exemplaren van de Truck of the Year 2015 in huis. Het zijn heel comfortabele vrachtwagens met de goede en soepele geautomatiseerde Optidriver-versnellingsbak. Bovendien maakt de schakelaar aan het stuur het gemakkelijk om in de cabine van de ene naar de andere kant te gaan.”

Voor de motorisatie viel de keuze van het bedrijf uit Lennik op de 11-liter motor met een vermogen van 460 pk en koppel van 2.200 Nm bij 1.000 toeren per minuut. “We hebben de koop gesloten met een terugkoopclausule en een onderhoudscontract voor 6 jaar of 700.000 kilometer”, zegt Theo Van de Velde. “Onze wagens rijden iets meer dan 100.000 kilometer per jaar, vandaar die formule. Het klein onderhoud doen we zelf, voor de grote servicebeurten gaan we naar Renault Trucks dealer Excel Motor in Brussel.”

Net als vele andere transportbedrijven is het ook voor Transport Theo Van de Velde niet gemakkelijk om chauffeurs te vinden. “Het imago van het beroep is niet meer wat het geweest is. Daar moet dringend iets aan worden gedaan”, vindt Theo Van de Velde. “De transportsector blijft de ader van onze economie, zonder transport raken de goederen niet bij de klanten. Dat vergeten buitenstaanders al eens.”