Nieuws


06.02.2014

Wauters Tanktransport neemt vijf Renault Trucks T in dienst

“Als je hem op de juiste manier gebruikt, heb je een heel laag verbruik”

Renault Trucks dealer ATC De Wilde uit Lochristi leverde vijf Renault Trucks T-trekkers aan Wauters Tanktransport uit Hamme. Het gaat om Euro 6-voertuigen met een 11 liter motor van 430 pk gekoppeld aan de gerobotiseerde versnellingsbak Optidriver.

Wauters Tanktransport is gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare chemicaliën. Van de oplaadplaatsen in de Benelux, Duitsland en Frankrijk bedient het bedrijf heel Europa met een vloot van 400 tankcontainers, 72 tankwagens en 79 containerchassis. Wauters Tanktransport heeft zelf 50 trekkers die om de vijf jaar worden vervangen.

“Bij onze zoektocht naar nieuwe trekkers viel ons oog op de T-range van Renault Trucks”, zegt Supervisor Repair & Maintenance Jan Waegeman. “We waren aangenaam verrast door de rit met het testvoertuig en hebben ze gekocht bij ATC De Wilde. We hebben er ook een onderhoudscontract bij genomen. Voor het onderhoud komt de dealer de trekkers bij ons ophalen en hij gaat er ook mee naar de keuring. Voor de opleiding van onze chauffeurs op de nieuwe voertuigen hebben we hier in huis een eigen instructeur die door Renault Trucks erkend is.”

Die lesgever is Dirk Coninx die ook trainingen geeft op andere voertuigen. “Iedere constructeur speelt op zuinigheid, kwaliteit en veiligheid”, zegt Dirk Coninx. “Maar de snufjes van de Renault Trucks T hebben me echt verbaasd. De chauffeur moet enkel nog sturen.”

Ook op het vlak van het verbruik scoort de Renault Trucks T heel goed. “Als je hem op de juiste manier gebruikt, heb je een heel laag verbruik”, zegt Dirk Coninx die erin slaagde om met een Renault Trucks T op een traject onder de 20 liter per 100 kilometer te duiken. “Maar dan moet je er echt wel op letten. In het gewone verkeer is dat niet mogelijk voor onze chauffeurs. Maar wat ze wel moeten leren is anticiperen zodat ze geen gas meer geven als ze bijvoorbeeld bijna bovenop een helling zijn.”

Volgens  Dirk Coninx staan de chauffeurs te springen om een van de nieuwe Renaults te mogen gebruiken. “Die voertuigen zijn echt top”, zegt Dirk Coninx. “En omdat onze chauffeurs vaak overnachten in hun trekker is die comfortabele cabine van groot belang.”