NIEUWS


06.10.2014

WGV SCHAKELT OVER NAAR RENAULT TRUCKS

tevreden over laag verbruik

Garage ATC De Wilde uit Lochristi leverde drie Renault Trucks T aan het transportbedrijf Wase Garage en Vervoer (WGV). “We kiezen voor de trekkers van Renault Trucks omdat we heel tevreden zijn over het lage verbruik”, zegt de vrouwelijke zaakvoerder Sieglinde Provost. “Bovendien is de bandenslijtage minder groot dan bij trekkers van andere merken. We zijn dan ook van plan om volledig over te schakelen naar Renault Trucks.”

Het familiebedrijf Wase Garage en Vervoer telt dertien werknemers. “Wij zijn een zuiver transportbedrijf”, zegt Sieglinde Provost. “Wij doen niet zelf de planning. Dat doen onze klanten en wij voeren hun opdrachten uit. Zo verzorgen we naast allerhande transporten ook containervervoer  vanuit de Antwerpse haven en hebben we kipopleggers voor het vervoer van asfalt.”

Het bedrijf uit Stekene doet nationaal transport en werkt uitsluitend met Belgische chauffeurs. “En dat willen we ook zo houden”, zegt de bedrijfsleider. “Wij hechten zeer veel belang aan het respecteren van de rij- en rusttijden en zorgen ervoor dat ons materiaal, de vergunningen, de keuringen en de eurovignetten in orde zijn.“

Naast eigen trekkers heeft WGV ook vier kastopleggers, vier zeiltrailers, drie kippers voor het transport van asfalt en containerchassis voor transporten van en naar de haven. Wase Garage en Vervoer had al Renault Trucks Premium lopen maar kocht nu voor het eerst ook de nieuwe Renault Trucks T. De wagens werden geleverd met een onderhoudscontract van 5 jaar en gaan op onderhoud bij ATC De Wilde in Lochristi.

De keuze van WGV viel op de Renault Trucks T 430 Sleeper Cab met verhoogd dak en verlengde cabine. “De chauffeurs slapen niet vaak in hun cabine maar als het dan toch eens nodig is, hebben ze met de Sleeper Cab alle comfort”, zegt Sieglinde Provost. “De reacties van de chauffeurs over de nieuwe T’s zijn opvallend positief”, zegt de zaakvoerder. “Ze zijn heel tevreden, zeker over de automaat (Optidriver), de vele opbergmogelijkheden en de grote frigo. Bovendien vinden onze chauffeurs de cabine  – en de zetel - heel comfortabel.”