NIEUWS


 

12.11.2019

winnaar Optifuel Challenge finale

SLOWAKIJE WINT DE FINALE VAN DE OPTIFUEL CHALLENGE VAN RENAULT TRUCKS IN LYON

Op 16 oktober 2019 namen 25 chauffeurs uit 25 landen deel aan de 5e internationale finale van de Optifuel Challenge, een wedstrijd voor eco-rijden georganiseerd door Renault Trucks. De Slowaakse chauffeur Frantisek Oravec won de titel van beste eco-chauffeur, voor Piotr Krahel, de Poolse chauffeur van Concept Cargo Logistics en voor Pascal Bosser, de Franse chauffeur voor Transports Rollin.

De wedstrijd vond plaats in twee fasen: de finalisten beantwoordden een theoretische vragenlijst en werden beoordeeld op hun vaardigheden op het gebied van eco-rijden, goed voor 10% van de eindscore. Ze werden vervolgens geëvalueerd op een parcours op de openbare weg van ongeveer veertig minuten aan boord van een Renault Trucks T High 480-model 2019.

Het was Frantisek Oravec, bestuurder en manager van het familiebedrijf Frantisek Oravec, die de titel van Beste eco-chauffeur 2019 won. Hij won voor zijn bedrijf, een Renault Trucks T High 480 model 2019, en een tegoedbon ter waarde van 6.000 euro. De winnaars van lokale wedstrijden in België en Luxemburg hebben een zeer verdienstelijke prestatie neergezet; de Belgische chauffeur Gerald Sundermann van Coca Cola Enterprises behaalde de tiende plaats en de deelnemer voor Luxemburg, Mickaël Schmitt van Di Egidio, de veertiende plaats.

Eindelijk werd een speciale "fair play" -prijs uitzonderlijk toegekend aan de Algerijnse chauffeur Nabil Bedreddine van TerrenoTrans voor zijn goede humeur en enthousiasme tijdens de competitie.