Nieuws


 

06.01.2014

Elf Renault Masters voor Yvan Paque

"De troeven van de Master zijn legio"

RENAULT TRUCKS LEVERT ELF MASTERS AAN YVAN PAQUE

Yvan Paque neemt elf nieuwe Renault Masters in gebruik die geleverd werden door Renault Trucks-dealer Lens Motor (Luik). Dat brengt het totale aantal van dit model van Renault in de vloot van het Luikse bedrijf op 60. Het beste bewijs dat de Master deze klant nog steeds weet te verleiden en zo heer en meester blijft.

Yvan Paque is gespecialiseerd in de montage en het onderhoud van elektrische, elektromechanische en elektronische installaties op ons wegennet. Het bedrijf werd in 1972 opgericht en maakt sinds 2005 deel uit van de Franse Eiffage-groep. Bij Yvan Paque werken 250 mensen.

57 % Master
De onderneming breidde zijn wagenpark zopas uit met 11 nieuwe Masters van Renault Trucks. Michel Péters, wagenparkbeheerder bij Yvan Paque: “Onze vloot telt niet minder dan 176 voertuigen van alle types, waaronder 105 bestelwagens, waarvan 60 van het type Master – niet minder dan 57%. Onze oudste Master is in dienst sinds mei 2004.”

De elf nieuwe Masters werden geleverd in 3 verschillende uitvoeringen. Michel Péters: “We kochten 7 Masters als gesloten bestelwagen, 3 met een platform en één met een kiepbak. De gesloten bestelwagens zullen gebruikt worden door onze depanneurs voor opdrachten in de elektriciteit. Ze zijn uitgerust met opbergrekken. De voertuigen met een platform beschikken niet over een specifieke uitrusting.”

Yvan Paque vertrouwt al een tiental jaar op de Master. Waarom? Michel Péters legt uit: “We schrijven aanbestedingen uit bij de verschillende merken, volgens een lastenboek opgesteld door de onderneming Yvan Paque. Op basis van de offertes die we krijgen, wordt een vergelijkende studie gemaakt. De directie maakt daarna een keuze waarbij de prijs belangrijk is, maar niet als enige criterium geldt. De troeven van de Master zijn legio. Onze voertuigen leggen veel kilometers af en worden gebruikt tot het einde van hun leven. Meerdere van onze Masters hebben 400.000 kilometer op hun teller.”

De nieuwe Masters werden geleverd door Lens Motor Luik, dat deel uitmaakt van het Renault Trucks-netwerk, een keuze die Michel Péters verduidelijkt: “De twee netten – bedrijfsvoertuigen en auto's – werden gevraagd om offertes in te dienen, maar uiteindelijk blijkt dat naast prijs, vooral de dienstverlening het verschil maakt. Het 'rode' net, dat van de bedrijfsvoertuigen dus, staat meer ter beschikking en is flexibeler op het vlak van het zware materiaal, met dienstverlening op zaterdag of een netwerk van wachtdiensten, om er maar enkele te noemen.”

Prijs, betrouwbaarheid en dienstverlening, eens te meer het winnende trio.