NIEUWS


09.04.2015

ZEVEN RENAULT TRUCKS T VOOR MULTIMODAL TRANSPORTS & LOGISTICS

Zo laag mogelijk gewicht

Twee jaar geleden ging Multimodal Transports & Logistics in zee met Renault Trucks. Hun eerste Premium rijdt nog steeds maar nu heeft het bedrijf uit Gingelom ook vijf Renault Trucks T 460 rijden. En ze hebben nog twee exemplaren van deze International Truck of the Year 2015 besteld bij Garage Bielen in Sint-Truiden.

Multimodal Transports & Logistics legt zich als wegtransporteur vooral toe op zware ladingen binnen het standaard toegestane MTM. “Daarom is een zo laag mogelijk eigen gewicht voor ons van heel groot belang”, zegt general manager Thomas Kauffmann. “Wij kiezen onder meer voor aluminium velgen, luchtketels en tanks om dat te bereiken. We opteren niet voor brandstoftanks van 1200 liter maar voor een aluminium reservoir van 650 liter. Dat betekent dat de chauffeurs wat vaker moeten tanken maar ook dat je zelfs met een volle tank een zwaardere lading kan meenemen.”

Multimodal Transports & Logistics koos voor de Renault Trucks T 460 met de 11-liter motor en de middelgrote cabine Sleeper Cab. “Wij doen vooral middellange afstanden”, zegt Kauffmann. “Sleutelbegrippen voor ons zijn gewicht, een aangename cabine en veiligheid. Daarom hebben we op de trekkers een Voith retarder met een hoog remvermogen en zijn de nieuwste wagens ook uitgerust met Forward Collision Prevent & Lane Departure Warning. De vrachtwagen doet dan zelf een noodstop als de chauffeur een obstakel niet zou opmerken, wordt het risico op kop-staart aanrijdingen aanzienlijk verlaagd en waarschuwt de chauffeur als hij dreigt zijn rijstrook te verlaten.”

Ook de chauffeurs van Multimodal Transports & Logistics zijn erg te spreken over de nieuwe Renault Trucks T. “Ze vinden het een heel aangenaam voertuig om mee te rijden”, zegt Kauffmann. “Over het comfort in de Truck of the Year zijn ze echt in de wolken. Ook het zicht van de voertuigen wordt door de chauffeurs geprezen. In tegenstelling tot andere voertuigen uit de vloot zit je in de Renault Trucks T lager en zijn de ramen groter. Dat komt het zicht en bijgevolg de veiligheid ten goede.”

Verbruik nauwlettend in de gaten houden
Multimodal Transports & Logistics is een familiebedrijf met een zeventigtal voertuigen. Het transportbedrijf uit Gingelom houdt het verbruik van de voertuigen nauwlettend in het oog en koppelt de verbruikscijfers terug naar de chauffeurs. “We proberen hen duidelijk te maken dat de motor stationair laten draaien pure verspilling is”, zegt general manager Thomas Kauffmann. “En dat ze ook beter sterke acceleraties en bruuske remmanoeuvres vermijden. Onze voertuigen zijn begrensd tot de toegelaten maximumsnelheid van 90 kilometer per uur maar we adviseren onze chauffeurs om 80 tot 85 kilometer per uur te rijden om brandstof te besparen. De Renault Trucks T’s die wij hebben zijn bovendien uitgerust met een systeem dat automatisch de motor uitschakelt na enkele minuten stationair draaien, uiteraard om brandstof te besparen.”