NIEUWS


05.05.2015

Zonweringspecialist Winsol neemt Renault Trucks T en D in dienst

Zuinig en flexibel

Winsol schafte zich bij garage Vansteeland zeven nieuwe Renault Trucks aan. Het gaat om vier Renault Trucks T 430 en drie Renault Trucks D 280. De zonweringspecialist uit Izegem doet het transport van zijn producten in eigen beheer. De vrachtwagens leggen jaarlijks zo’n 75.000 kilometer af.

Winsol is een 100% Belgisch bedrijf met meer dan 130 jaar ervaring en groeide uit van specialist in houten rolluiken tot producent van ramen, deuren en poorten in PVC, hout en aluminium. Het bedrijf wil iedere klant op maat bedienen en houdt daarom ook het transport van zijn producten in eigen beheer. “Wij doen ons transport zelf om een zo hoog mogelijke servicegraad aan te bieden”, zegt Expeditiemanager Peter Deldaele. “Een chauffeur is de eerste contactpersoon met de klant. Bovendien zorgen onze wagens ook voor de uitstraling van Winsol, als rijdende reclameborden.”

Vanuit Izegem gaan de afgewerkte producten van Winsol naar de klant, naar een van de dealers of naar een wisseldepot. Winsol heeft wisseldepots in Knokke, Oostende, Sint-Denijs-Westrem, Aartselaar, Hasselt, Luik, Mons, Leuven, Sint-Pieters-Leeuw of Zaventem. Die krijgen elk minstens één keer per week een levering. Van daaruit gaan de ramen, deuren, poorten of zonneweringen dan naar de klant. Ook dat gebeurt met de eigen vrachtwagens.

Winsol schaft zich nu in één keer zeven nieuwe voertuigen aan. De Renault Trucks T 430 zijn trekkers met een korte wielbasis gekoppeld aan een citytrailer. Ze zijn uitgerust met een meeneemheftruck zodat de chauffeurs de zwaardere stukken zelf ter plekke kunnen lossen. De Renault Trucks D 280 zijn uitgerust met een wisselbak die wordt geladen in het depot in Izegem. “Het geeft onze magazijniers de tijd om de lading zorgvuldig te verpakken”, zegt Deldaele. “De vrachtwagens laten altijd een lege wisselbak in het magazijn achter en pikken een volle op.”

De keuze om de bestelling te plaatsen bij Renault Trucks dealer Vansteeland in Izegem is niet enkel ingegeven door de nabijheid van de garage. Winsol heeft een jarenlange vertrouwensrelatie met Vansteeland. “Het bedrijf levert een heel goede service”, zegt Deldaele. “Wij zijn heel tevreden. Onze vorige vrachtwagens kwamen ook van bij hen. Met de Renault Trucks Magnum hebben we 12 jaar gereden.”

 

De Renault Trucks T 430 zijn nu enkele weken in dienst en het valt Winsol al op dat ze toch een stuk zuiniger zijn dan hun voorgangers. “We hebben de eerste verbruikscijfers en we merken dat de resultaten heel goed zijn”, zegt Deldaele. “Ook onze chauffeurs zijn in de wolken over de nieuwe trekkers. In hun vorige vrachtwagen hadden ze nog een handgeschakelde bak. Nu hebben ze het comfort van de geautomatiseerde versnellingsbak Optidriver.”

Voor de Renault Trucks T 430 viel de keuze op de Sleeper Cab in grijze metaalkleur die in september 2014 door een vakjury verkozen werd tot International Truck of the Year 2015. De Renault Trucks T haalde de titel binnen met een totaal van 129 punten en een voorsprong van 48 punten op de tweede. Voor de distributiewagens koos Winsol de Renault Trucks D 280 Global Cab die met zijn cabine van 2,1 meter erg handig is om te leveren in smalle straten. Op deze voertuigen zijn vier zuigers gemonteerd die het voertuig kunnen optillen om de laadbak te wisselen. Bovendien hebben ze ook een laadbrug om te laden of te lossen. Alle nieuwe vrachtwagens werden geleverd met een onderhoudscontract.