Over ons

PARTNERSHIP WERELDVOEDSELPROGRAMMA (WFP)

Inzet tegen de honger in de wereld

Van mei 2015 tot eind 2017 zet Renault Trucks zijn specialisten en een mobiele opleidingseenheid in in verschillende landen van Centraal- en West-Afrika om de monteurs van het Wereldvoedselprogramma (World Food Programme, WFP) op te leiden in de meest geavanceerde vrachtwagenonderhoudstechnieken.

Het WFP, een afdeling van de Verenigde Naties die zich inzet voor de strijd tegen de honger in de wereld, zorgt voor de toegang tot levensmiddelen in de meest kansarme en moeilijk bereikbare streken van de wereld. Vrachtwagens vormen de kern van hun logistiek systeem, om zo dicht mogelijk bij de noodlijdende bevolkingsgroepen te komen en levensmiddelen te vervoeren in de meest extreme omstandigheden. Een goed onderhoud van deze voertuigen staat garant voor een maximale levensduur en een optimale mobiliteit ten dienste van de missie.

Na een eerste geslaagd partnerschap in 2012/2013 in Oost-Afrika, stelt Renault Trucks zijn knowhow als vrachtwagenbouwer opnieuw ter beschikking van het WFP en de ontwikkeling van het Afrikaanse continent.

Werknemers van Renault Trucks hebben zich aangeboden als vrijwilligers om hun kennis inzake het onderhouden en repareren van vrachtwagens over te brengen aan de monteurs van het WFP in Centraal- en West-Afrika. Deze experts zullen 11 opleidingssessies houden, gebruikmakend van een Renault Kerax 6x6 die als mobiele opleidingseenheid werd geconfigureerd.

De 3-jarige campagne brengt hen naar de Democratische Republiek Congo, Centraal-Afrika, Ghana, Sierra Leone, Liberia, Tsjaad en Oeganda. Het doel van de campagne bestaat erin 150 agenten van het WFP op te leiden tot monteurs, werkmeesters, fleet managers en instructeurs.

HET WERELDVOEDSELPROGRAMMA IN ENKELE CIJFERS:

  • 80 miljoen mensen die van levensmiddelen worden voorzien
  • 3,2 miljoen ton geleverd voedsel
  • Aanwezigheid in 82 landen
  • 650 entrepots
  • 20 schepen
  • 70 boten
  • 5000 vrachtwagens

 

pam