WAT DE DESKUNDIGEN ZEGGEN


 

29.09.2020

Leasing van elektrische vrachtwagens is een praktische, milieuvriendelijke en economische oplossing

Finance – April 2020

Jean Francesco Hächler is Country Manager bij Renault Trucks Financial Services. Deze dienst biedt klanten van Renault Trucks – waaronder Carlsberg – een waaier aan leasingoplossingen die budgettaire en operationele voordelen opleveren.

“Ik woon en werk in Zürich, een van ‘s werelds voornaamste bancaire en financiële centra. Net als in de rest van Zwitserland evolueert het stadsvervoer in mijn stad naar elektrische mobiliteitsoplossingen om de levenskwaliteit in het stadscentrum te verbeteren en de globale CO2-uitstoot te verminderen. Persoonlijk kan ik alleen maar blij zijn met deze trend naar schonere, energiezuinigere en stillere vervoersoplossingen die compatibel zijn met energie geproduceerd op basis van hernieuwbare bronnen.

Door elektrische vrachtwagens te financieren, financier ik ook de ecologische mobiliteit


Mijn job bij Renault Trucks Financial Services bestaat uit het opzetten van financieringsoplossingen voor bedrijven die één of meerdere elektrische vrachtwagens willen toevoegen aan hun voertuigenpark. Ik beveel bijna altijd leasing aan in plaats van pure aankoop. Rekening houdend met de totale bezitskost (TCO) van elektrische vrachtwagens is leasing vanuit financieel oogpunt een veel logischere keuze. Wat zijn de voordelen voor de klanten van Renault Trucks Financial Services*? Het enige dat ze moeten doen is rijden; wij doen de rest! Eenvoudig gezegd, verzorgt Renault Trucks het onderhoud. Zodra een vrachtwagen ook maar het kleinste defect vertoont, komt de constructeur tussenbeide om het voertuig zo snel mogelijk weer op de baan te brengen. Dat biedt heel wat gemoedsrust.

Elektronische mobiliteit wordt de sleutel om nieuwe contracten binnen te halen


Er zijn ook zeer praktische financiële voordelen voor transporteurs die elektrische vrachtwagens gebruiken. Behalve de winst op het vlak van bedrijfsimago – eco-mobiliteit wint in alle industriële sectoren aan belang en wordt de sleutel tot nieuwe contracten – is er ook geen verkeersbelasting te betalen. In Zwitserland bijvoorbeeld zijn elektrische vrachtwagens volledig vrijgesteld van verkeersbelasting. Dat betekent een besparing van 20.000 frank (18.980 euro ) voor een vrachtwagen die jaarlijks 35.000 kilometer aflegt.

Dat was een doorslaggevende factor voor Carlsberg toen het bedrijf in februari een belangrijk contract tekende met Renault Trucks voor twintig D Wide Z.E-vrachtwagens met een MTM van 26 ton. Deze zuiver elektrische voertuigen zullen worden ingezet door het Zwitserse filiaal van Carlsberg, brouwerij Feldschlösschen. De twintig vrachtwagens zullen dagelijks 100 tot 200 kilometer afleggen om klanten van de brouwerij te bevoorraden vanaf haar vijftien logistieke centra. Ik ben er persoonlijk trots op dat ik een rol heb gespeeld bij de financiering van dit historische contract.”

*  * Renault Trucks Financial Services is de financierings- en verzekeringstak van Renault Trucks, een dochteronderneming van de Volvo Groep.

 

Bio

Jean Francesco Hächler, Country Manager en specialist op het gebied van bijzondere leasingtransacties, is houder van een Master in Corporate Finance van de Universiteit van Toegepaste Wetenschappen en Kunsten van Lucerne. Hij begon zijn loopbaan bij Crédit Suisse in 2001. Nadat hij zes jaar bij Xerox Leasing had gewerkt, stapte hij in 2017 over naar Renault Trucks Finance. Hij slaagde er onder meer in om financieringen te regelen om het contract van de groep Carlsberg voor 20 Renault Trucks D Wide Z.E-vrachtwagens van 26 ton mogelijk te maken.